Anna-Carin Nordin satsar på nytt rekord.

March 10th, 2011

Anna-Carin Nordin satsar på nytt rekord.
HEAD Swimmings Anna-Carin Nordin siktar på att som första Nordbo simma över den Irländska kanalen.
Anna-Carin som förra året slog Sally Bauers klassiska Svenska rekord och simmade över Engelska kanalen på 12 timmar tränar nu inför en ännu större utmaning. Att korsa den Irländska kanalen. 35 km simning från Irland till Scotland, en bedrift som få klarat av.
Kanalen mellan Irland och Scotland är känd bland långdistanssimmare. 75 personer har under åren försökt ta sig an utmaningen men endast 21 stycken har lyckats. Om Anna-Carin tar sig över blir hon också första Nordbo att klara den tuffa långsimningen.
Vattentemperaturen kommer ligga på 13-16 grader och för att rekordet ska godkännas krävs att man simmar utan dräkt. Anna-Carin har förberett sig under vintern genom att köldträna. En gång om dagen hoppar hon ner i den upphuggna vaken i Huddinge söder om Stockholm för att härda kroppen vid kyla. –”Kylan kommer bli den största utmaningen” säger Anna-Carin som kommer lägga på sig 8 extra kilon under sommaren för att klara det kalla vattnet bättre. Men kylan är långt ifrån den enda svårigheten. Brännmaneter och starka strömmar kommer också försvåra simningen.


Den 8 augusti åker Anna-Carin till Belfast för att under tre veckor förbereda sig. Det är viktigt att vänta in rätt väderförutsättningar. Tidvatten, strömmar och vindstyrka analyseras noga de sista veckorna för att hitta det rätta tillfället. Går allt som planerat räknar hon med att simma sträckan på 12 timmar.

För mer information kontakta:
Daniel Sand
Marknadsansvarig
HEAD Swimming Nordic
t. +46 70 425 44 99
daniel.sand@cbm.se
http://www.cbm.se


Close