HEAD Swimming blir partner i världsunik tävling - Ö till Ö.

April 19th, 2011

HEAD Swimming går in som partner för en av världens tuffaste och mest krävande endagarstävlingar. Den 5 september avgörs Ö till Ö med start på Sandhamn och målgång drygt nio timmar senare på Utö. Sammanlagt 54 kilometers löpning över 20 öar och 11 km simning, mellan öarna.

Samarbetet med Ö till Ö sträcker sig över två år och ingår i ledet att etablera varumärket i Norden.

-“ Ö till Ö representerar framtidens sätt att simma. Vi ser en stark trend i att flytta simningen från bassängen ut i naturen. Det är fantastiskt att kunna uppleva den världsunika miljö som tävlingen och Stockholms skärgård erbjuder” säger Chris Flodén, CBM Produkter, ansvarig för HEAD Swimming i Norden.

Ö till Ö är en unik tävling som avgörs för sjätte året i rad och har redan växt till en av de mest respekterade och krävande endagarstävlingarna i multisportvärlden.
Lag om två personer skall springa och simma från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård. Totalt skall lagen ta sig över och mellan 19 öar och förflytta sig 54 kilometer löpandes och 11 km simmandes. Tävlingen startar i gryningen måndag 5 september från Seglarhotellet på Sandhamn och målgång sker vid Utö Värdshus på Utö. Vattentemperaturen ligger på 12-14 grader och lagen springer i sina våtdräkter och simmar i sina löparskor.

Tävlingen lockar deltagare från hela världen. Här finns långdistanstriathleter och multisportare i världsklass, blandat med elitsoldater och motionärer. De snabbaste lagen avverkar distansen på strax över 9 timmar medan motionärerna får vara ute i max 14 timmar, vilket är en stor bedrift i sig.

-“Ö till Ö är väldigt glada att arbeta med HEAD Swimming. Företaget tillför ett nytt sätt att tänka när det gäller simning som passar Ö till Ö perfekt. HEAD Swimming står för hög kvalité, bra produkter och stor utvecklingsvilja, värden som Ö till Ö vill förknippa sig med” säger Michael Lemmel, tävlingsansvarig för Ö till Ö.


Close