HEAD Swimming förlänger och fördjupar samarbetet med Vansbro-simningen

April 25th, 2012

HEAD Swimming förlänger avtalet som huvudsponsor för världens största simtävling med tre år.
Avtalet gäller nu fram till 2015


Antalet anmälda till Vansbrosimningen slår alla rekord - igen. Man räknar med upp till 16.000 deltagare vid 2012 års lopp, vilket nästan är en 20 procentig ökning från i fjol. Vansbrosimningen blev redan i fjol världens största simevenemang med över 13.500 deltagare.

HEAD Swimming och Vansbrosimningen ser stor potential i det förlängda samarbetet. "Tillsammans gör vi en stor satsning för att utveckla evenemanget och få folk att upptäcka tjusningen med simning i öppet vatten. En av nyheterna blir arrangerade sim camp’s runt om i landet med några av Sveriges främsta simtränare. Här får deltagarna utveckla sin simteknik och tillfälle att testa våra senaste simprodukter” säger Chris Flodén. ansvarig för HEAD Swimming i Norden.

Intresset kring HEAD Swimming har varit stort sedan lanseringen i Sverige 2010. Varumärket satsar stort på simning i öppet vatten och den snabbt växande sporten triathlon, till detta lanseras flera nya produkter bland annat våtdräkter för simning.
Vansbrosimningen är världens största simtävling och pågår den 6-8 juli 2012 i Vansbro, Dalarna. Loppet är 3 km och simmas i öppet vatten, 2km medströms och 1km motströms. Simningen ingår tillsammans med Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan och Lidingöloppet i Svensk klassiker.
HEAD är ett starkt varumärke inom skidåkning och tennis med framstående atleter som Lindsey Vonn, Bode Miller, Didier Cuche, Novak Djokovic och Maria Sharapova. Nu gör man en stor satsning på simning där man med avancerad teknologi och erfarenhet från MARES dykutrustning lanserat fyra olika produktgrupper, simkläder, simglasögon, simtillbehör och våtdräkter.


För mer information kontakta:
Daniel Sand
Marknadsansvarig
HEAD Swimming Nordic
t. +46 70 425 44 99
daniel.headswimming@gmail.com
http://www.head.com


Close